Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nieuwe regels voor groepsgrootte gelden niet voor pretparken, kermissen en dierentuinen

29-09-2020, 11.42 uur

Nieuwe landelijke coronaregels met betrekking tot groepsgrootte, die het kabinet maandagavond heeft aangekondigd, gelden niet voor attractieparken. Bij buitenactiviteiten mogen nog maximaal veertig mensen samenkomen, binnen geldt een maximum van dertig. Voor pretparken, kermissen en dierentuinen verandert er voorlopig echter niets.

Die plekken zijn door het kabinet aangemerkt als doorstroomlocaties. "Dat zijn plaatsen waar mensen simpel gezegd niet stilzitten, maar bewegen", legde minister-president Mark Rutte uit tijdens een persconferentie. "Daar gelden de maxima van dertig en veertig niet, want dat zou tot bizarre situaties leiden."

Rutte gebruikte het grootste attractiepark van de Benelux als voorbeeld. "Dertig personen in het Rijksmuseum of veertig in de Efteling is natuurlijk redelijk absurd." Locaties als pretparken bepalen in overleg met de veiligheidsregio hoeveel bezoekers toegelaten mogen worden. Daarbij moet anderhalve meter afstand houden tussen gezelschappen voortdurend mogelijk zijn, om coronabesmettingen tegen te gaan.

Extreem
Voor Nederlandse attractieparken geldt in de meeste gevallen dat momenteel maximaal 50 procent van de maximumcapaciteit gebruikt wordt. Dat wil niet zeggen dat parken automatisch slechts de helft van het gebruikelijke bezoekersaantal halen: de maximumcapaciteit wordt normaal gesproken alleen gehaald op extreme topdagen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be