Park of Poland

Pools zwemparadijs claimt titel 'grootste overdekte waterpark van Europa'

19-10-2020, 15.26 uur | Reacties

Een nieuw waterpark in Polen claimt het grootste overdekte waterpark van Europa te zijn. Waterwereld Suntago zou een totale oppervlakte hebben van maar liefst 67.000 vierkante meter. Daarmee wordt het Duitse waterparadijs Tropical Islands van de troon gestoten.

Tropical Islands, gelegen in de buurt van Berlijn, werd gebouwd in een oude zeppelinhangar. De totale oppervlakte bedraagt 66.000 vierkante meter, net iets minder dus dan Suntago. De Poolse bestemming heeft bovendien meer waterglijbanen, namelijk 32 stuks met een totale lengte van 3,2 kilometer.


ZIE OOK: Gigantisch zwemparadijs geopend in Polen: Europa's langste waterglijbaan

Eén daarvan is Europa's langste glijbaan. Die is 320 meter lang. Verder omvat Suntago achttien zwembaden met een totale oppervlakte van 3500 vierkante meter, tien sauna's en spa's en een tropische tuin van 40.000 vierkante meter, met ruim zevenhonderd geïmporteerde palmbomen.

Opening
Suntago is de eerste fase van een groter project met de naam Park of Poland. In februari 2020 werden de eerste bezoekers verwelkomd. De officiële opening vond vorige maand plaats. Nu is het park tijdelijk dicht vanwege corona. Men gebruikt in reclame-uitingen expliciet de beschrijving "het grootste overdekte waterpark in Europa". Tropical Islands noemt zich nog steeds "Europa's grootste tropische vakantiewereld".ZIE OOK: Nederlandse directeur van zwemparadijs Tropical Islands: 'Achtbaan is altijd een droom'

Reacties