Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris viert Halloween in coronatijd: dit is er mogelijk

27-09-2020, 20.07 uur | ReactiesBeeld: @DLPReport, @InsideDlpCastle

Ondanks alle coronamaatregelen gaat Disney's Halloween Festival in Disneyland Paris dit jaar door. Beide Disney-parken staan de komende weken in het teken van Halloween, al zien de festiviteiten er door corona wel anders uit dan gewoonlijk. Zo staan er geen traditionele parades of theatershows op het programma.

De voorstelling Are You Brave Enough? en de parade Mickey's Halloween Celebration ontbreken bijvoorbeeld, maar bezoekers kunnen wel losse elementen uit beide producties terugzien. Zo rijdt er af en toe onverwachts een paradewagen met Disney-figuren door Main Street U.S.A. Om groepsvorming te voorkomen, communiceert men geen aanvangstijden.

Op verschillende vaste locaties vinden meet-and-greets plaats met Disney-figuren in hun halloweenkostuums. Zoals in coronatijd gebruikelijk is, poseren de karakters op afstand voor een selfie. Ze komen niet dicht in de buurt van bezoekers. Daarnaast kunnen op willekeurige momenten Disney-schurken ten tonele verschijnen.

Verstoppertje
Disneyland legt de aanpassingen zelf uit als een positieve verandering. "Halloween is ook een soort verstoppertje spelen", vertelt entertainmentproducent Osvaldo del Mistero in een interview. "Dat element laten we nu terugkomen voor onze gasten. Zij moeten te allen tijde voorbereid zijn op de komst van de Disney-schurken. Het zorgt voor meer interactie ten opzichte van voorgaande jaren."

Disney's Halloween Festival duurt tot en met zondag 1 november. Speciale avondopenstellingen, de Halloween Parties, zijn vanwege corona geschrapt. Vanaf donderdag 1 oktober is in het Walt Disney Studios Park een extra meet-and-greet te vinden: het Disney Villains Moment in het Studio Theater. Bezoekers kunnen op de foto met verschillende Disney-slechteriken. Eerder werd het podium gebruikt voor ontmoetingen met de Marvel-superhelden.

Reisadvies
Er zullen niet veel Nederlanders en Belgen op het halloweenfestival af komen. In zowel Nederland als Belgiƫ geeft de overheid een negatief reisadvies voor Disneyland Paris vanwege het aantal coronabesmettingen in de regio.Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be