Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Skyline Park

Duits pretpark heropent achtbaan: nieuw ritprogramma

14-06-2021, 12.31 uur

Het Duitse pretpark Skyline Park heeft een bijzondere rollercoaster onverwachts heropend. Vorig jaar werd bekend dat de elektrisch aangedreven achtbaan Sky Dragster tot nader order gesloten zou blijven. Nu is de baan toch weer een vast onderdeel van het attractieaanbod, met een nieuw ritprogramma.

Sky Dragster is een prototype van een spike coaster, gebouwd door de firma Maurer Rides. Bezoekers nemen plaats in losse karretjes voor twee personen. Met behulp van het stuur kunnen passagiers tijdens de rit zelf invloed uitoefenen op de snelheid.

Na de opening in 2017 werd de attractie geteisterd door veel technische problemen. Vorig jaar liet Skyline Park weten dat de baan alleen nog zou dienen als een testopstelling voor de fabrikant. Op dit moment kunnen bezoekers toch weer een ritje maken. Sinds afgelopen week staat de coaster ook weer op de plattegrond.

Twee rondjes
"De Sky Dragster gaat weer open na een jaar pauze", valt te lezen op de website van het park. Dankzij nieuwe instellingen kunnen de karretjes voortaan twee rondjes achter elkaar maken. Skyline Park startte het nieuwe pretparkseizoen op 11 juni.

Meer Skyline Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be