Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Foto's: storm richt schade aan in Plopsaland De Panne

26-09-2020, 12.40 uurBeeld: @plopsaupdates

Een herfststorm met de naam Odette heeft afgelopen nacht flink huisgehouden in Plopsaland De Panne. Eén van de attracties in het Vlaamse pretpark raakte beschadigd. Bij De Grote Golf in themagebied Wickieland kwamen verschillende decorstukken los door de harde wind.

Op foto's is te zien hoe losgeraakte kunstgrasmatten over de neprotsen heen hangen. Op dit moment waait het nog behoorlijk in De Panne. Daarom is de familieattractie - een zogeheten disk'o coaster van fabrikant Zamperla, geopend in 2013 - voorlopig buiten bedrijf.

Ook de nostalgische bootjesdarkride Het Bos van Plop had last van de noordwesterstorm. Bij de zijgevel, tegenover het voormalige Klein Theater, braken enkele panelen af.

Voorzorgsmaatregelen
Plopsaland had al voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden parasols en vuilnisbakken op de grond gelegd. Op het entreeplein zijn de dranghekken weggehaald om te voorkomen dat ze zouden wegwaaien. Verder haalde men doeken van bouwhekken bij het Plopsa Hotel. Die zouden anders te veel wind vangen.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be