Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand probeert onride-video van nieuwe achtbaan F.L.Y. wanhopig offline te halen

28-09-2020, 12.42 uur

Phantasialand baalt stevig dat het iemand gelukt is om een onride-video te maken in F.L.Y., de nieuwe flying coaster van het Duitse pretpark. Het gebruiken van een camera is tijdens de rit verboden. Sterker nog: alle passagiers moeten eerst langs een metaaldetector om te voorkomen dat losse voorwerpen worden meegenomen.

Toch belandde enkele dagen geleden een onride-filmpje op YouTube. Phantasialand doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de beelden weer worden weggehaald. Hoewel de oorspronkelijke video al snel offline ging, wordt het bestand inmiddels massaal gedeeld door fans.

De laatste paar dagen dook het filmpje op talloze plekken op, zowel op YouTube als op andere social media, chatapps en fanfora. Kantoorpersoneel van Phantasialand heeft er inmiddels een dagtaak aan om het gewraakte bestand steeds opnieuw te verwijderen.

Copyright
Daardoor dient men aan de lopende band auteursrechtenclaims in bij YouTube. Hoewel het attractiepark geen eigenaar is van de beelden, worden de claims toch goedgekeurd door de Amerikaanse videogigant. Op plekken waar de video eerder stond, valt nu te lezen dat het bestand niet beschikbaar is door een copyrightclaim van 'Phantasialand Schmidt-Löffelhardt GmbH & Co. KG'.

Stefan Veroude, sinds enkele maanden de Nederlandse marketingmanager van Phantasialand, noemt de videomaker "respectloos". "Het respectloze zit hem in het opnemen van beelden die volgens onze regels niet zijn toegestaan en de veiligheid van andere parkbezoekers in gevaar brengen", laat hij aan Looopings weten.

Smaak
Veroude vindt het beleid van Phantasialand goed te verdedigen. "Volgens mij bepaalt elke onderneming dat zelf. Hoeft niet je smaak of voorkeur te zijn, maar hoor je eigenlijk daarna wel te respecteren. Iedereen weet hoe wij erin staan."

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be