Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Smakenrad

Eten en drinken op 50 meter hoogte in Gronings reuzenrad

26-09-2020, 11.05 uur

Een 50 meter hoog reuzenrad in Groningen laat bezoekers van het uitzicht genieten én een hapje eten. Na maandenlang in Den Bosch gestaan te hebben, werd het zogeheten Smakenrad verplaatst naar het Groningse Suikerunieterrein. Daar is de culinaire attractie te vinden tot en met zondag 18 oktober.

"Met de Martinitoren als hoogste punt van Groningen met zijn 97 meter kunnen wij natuurlijk niet concurreren", laten de initiatiefnemers weten. "Maar wat is er nou mooier dan een uitzicht vanaf 50 meter hoogte over de binnenstad van Groningen?"

Het reuzenrad, dat eigenlijk Sky Vision heet, is normaal gesproken te vinden op kermissen en evenementen. Nu die vanwege corona niet doorgaan, werd er een andere bestemming bedacht voor de gigantische attractie. In de 36 overdekte gondels - voorzien van een tafeltje - is ruimte voor twee tot vijf personen uit hetzelfde huishouden.

Onweer
Het rad is dagelijks geopend tot 23.00 uur. Overdag staat er een lunchplank op het menu, 's avonds wordt er een tweegangendiner geserveerd. Het maken van een reservering kan online. Bij onweer en windkracht 7 wordt het rad geëvacueerd en stilgezet.

In Den Bosch trok het Smakenrad volgens de organisatie 33.000 gasten. Daar stond de attractie tussentijds twee weken stil. De gemeente had twijfels over de keuringspapieren van een vervangend rad. Toen die waren weggenomen, mocht de trekpleister twee weken langer blijven staan dan gepland.Meer Smakenrad
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be