Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Koninklijke onderscheiding voor oud-directrice Toverland

25-09-2020, 06.21 uurBeeld: @tessamaessen

Caroline Kortooms (60), de oud-directrice van Toverland, heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Bij haar officiële afscheidsreceptie werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet voor het Limburgse attractiepark. Kortooms richtte Toverland op in 2001, samen met haar broer.

Sindsdien werden er vele tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd in uitbreidingen. Het park groeide uit tot een populaire toeristische bestemming met zo'n 120 vaste medewerkers. Vorig jaar kwamen er ruim 860.000 bezoekers, waarvan 40 procent uit het buitenland.

Met Toverland heeft Kortooms de regio op de kaart gezet en de economie en het vrijetijdstoerisme in Limburg enorm geholpen, vertelde burgemeester Ryan Palmen van Sevenum bij de uitreiking. Bovendien zette ze zich in voor werkgelegenheid voor senioren. De ceremonie vond plaats in Toverlands themarestaurant The Flaming Feather.

Zoon
In november 2019 stopte Kortooms als algemeen directrice. Sinds mei dit jaar werkt ze helemaal niet meer voor Toverland. Broer Jean Gelissen sr. en zijn zoon Jean Gelissen jr. nemen tegenwoordig de dagelijkse leiding op zich.

Kortooms is vandaag de dag actief als zelfstandig ondernemer. Ze is in te huren als inspirator, presentator en veranderspecialist. Onlangs werd ze aangesteld als 'gezondheidsmaker' bij de Gezondste Regio 2025, een initiatief van een groep ondernemers om Noord-Limburg gezonder te maken.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be