Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-ontwerpers uitgeroepen tot Dutch Designer of the Year

24-09-2020, 18.47 uurBeeld: Evert Elzinga

De ontwerpers van de Efteling mogen zich 'ontwerper van het jaar' noemen. Ze werden maandag bekroond tot Dutch Designer of the Year 2020 tijdens de Canal Catwalk, een jaarlijkse varende modeshow op de Amsterdamse grachten. Het evenement, georganiseerd door de Couturekrant, werd voor de negende keer gehouden.

Efteling-hoofdontwerper Sander de Bruijn en bouwkundig ontwerper Ronald Donkers namen de designprijs in ontvangst namens hun team. Ze kregen de onderscheiding uit handen van een ander Efteling-icoon, namelijk Wieteke van Dort. Zij is in het sprookjespark te horen als de vertelstem van Roodkapje, De Rode Schoentjes, Raponsje, de put van Vrouw Holle, De Zes Zwanen en het Volk van Laaf.

De Bruijn geeft sinds 2018 leiding aan het ontwerpteam van het Kaatsheuvelse attractiepark. Zelf werkte hij aan bijvoorbeeld Raveleijn, Baron 1898, Symbolica en De Zes Zwanen. Een woordvoerder van de Efteling zegt trots te zijn op de onderscheiding. "Dit is een mooie waardering voor ons ontwerpteam."

Zelfverzonnen
Hoeveel de prijs écht waard is, valt te bezien. De Canal Catwalk is een project van Christian Houkes, die bekend staat om het uitreiken van nepprijzen. In de loop der jaren reikte hij al talloze zelfverzonnen awards uit, waaronder de Dutch Model Awards, de Millennium Award, de Gouden Eeuw Award, de PC Hooftstraat Award, de Majoor Boshardt Prijs, de Lenie 't Hart Award, de Henny Huisman Award, de Oorkonde Positiefste Nederlander, de Gouden Lach, de Society Awards en de Amsterdam Fashion Award.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling een nepprijs van Houkes in ontvangst mag nemen. Jaren geleden gaf hij het attractiepark al de Nationale Innovatieprijs, voor de 4D-bioscoop PandaDroom.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be