Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kabinet stelt ruim 10 miljoen euro beschikbaar voor kermisexploitanten

23-09-2020, 07.00 uur

Het kabinet trekt de portemonnee om de Nederlandse kermiswereld te helpen. Aangezien veel kermissen vanwege de coronacrisis niet doorgaan, zien kermisexploitanten hun inkomsten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ondertussen lopen de kosten door. Daarom wordt eenmalig 10,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Het noodfonds moet verdeeld worden over de exploitanten. Hoeveel zij precies krijgen, is afhankelijk van de grootte van het bedrijf en het omzetverlies door corona. "We moeten ervoor zorgen dat ze de winter doorkomen", vertelt kamerlid Thierry Aartsen (VVD) aan RTL Nieuws.

Gemiddeld komt de extra financiële steun neer op zo'n 4000 euro per ondernemer. Is dat genoeg? "De tijd zal het leren", reageert Atze J. Lubach-Koers van kermisbond Bovak. "Maar het extra steuntje was wel meer dan nodig."

Bang
Het organiseren van kermissen is sinds begin juli weer toegestaan. Veel gemeentes durven dat echter nog steeds niet aan, omdat ze bang zijn voor grote mensenmassa's en coronabesmettingen. Voor kermisondernemers is dat desastreus. Zij verdienen een groot deel van hun inkomen in de zomermaanden.

De Nederlandse kermisbonden hebben maandenlang aangedrongen op financiële hulp om de periode zonder kermissen te kunnen overbruggen. In april vroeg men nog om 45 miljoen euro. Eerder kwam er al extra overheidssteun voor de dierentuinen in ons land. Daarvoor werd 39 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be