Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling past Game Gallery aan: 'Opstelling bleek niet ideaal'

04-10-2020, 13.11 uur

De Efteling heeft de Game Gallery aangepast om beter te kunnen inspelen op de coronamaatregelen. Daarbij moest één van de spellen het veld ruimen. Het spel Schipbreuk, waarbij deelnemers bordjes kapot moeten gooien, is verdwenen. Daarvoor in plaats kwam een tweede basketbalspel.

"Na de heropening van het park waren bij de Game Gallery vijf spellen in gebruik, om de anderhalve meter afstand te waarborgen", vertelt een Efteling-woordvoerder. "Die opstelling bleek niet ideaal qua capaciteit."

Daarom is besloten om het Schipbreuk-spel te vervangen door een kopie van het bestaande spel Goede Vangst. Bezoekers moeten daar basketballen in een net gooien. De Efteling noemt het 'Fuikvullen'. "Dit spel wordt namelijk het meest gespeeld, Schipbreuk minder", aldus de voorlichter.

Piraat
Efteling-ontwerper Jeroen Verheij tekende voor het extra spel een vrouwelijke piraat die het basketbalnet lijkt vast te houden. In totaal telt de galerij tien verschillende spellenkramen, een snoepwinkel, een schuilplaats en een fotostudio.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be