Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: hoogste en snelste achtbaan van de Benelux staat overeind in Walibi Belgium

19-09-2020, 11.51 uur

Walibi Belgium laat pretparkfans watertanden met bouwfoto's van een spectaculaire nieuwe achtbaan. De hoogste en snelste rollercoaster van de Benelux staat helemaal overeind, zo is te zien op de overweldigende foto's. Het project heeft nog steeds geen naam. In 2021 kunnen bezoekers voor het eerst een ritje maken.

"De laatste onderdelen van onze nieuwe achtbaan werden vandaag geplaatst", meldt het Belgische attractiepark op social media. "Ziet-ie er niet machtig uit?!" Walibi ontwikkelt een Afrikaans themagebied achteraan het park, op een terrein dat voorheen niet toegankelijk was voor publiek.

De donkergroene mega coaster van de gerenommeerde fabrikant Intamin is 50 meter hoog en 1200 meter lang. Naar verwachting zal de topsnelheid 113 kilometer per uur bedragen. Vorige maand werd het hoogste punt bereikt. Het is nu wachten op de treinen, zodat de eerste testritten van start kunnen gaan.

Goliath
Het huidige snelheidsrecord in de Benelux is in handen van lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland, die zo'n 107 kilometer per uur gaat. De hoogste achtbaan in de regio was eerder Goliath in Walibi Holland, met een hoogte van bijna 47 meter.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be