Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix rouwt om overlijden stemacteur Asterix

19-09-2020, 11.39 uur

Een triest moment voor het Franse pretpark Parc Astérix: acteur Roger Carel blijkt op 11 september te zijn overleden. Hij verzorgde tussen 1967 en 2014 de stem van Asterix in vele tekenfilms. Carel was 93 jaar oud.

De verslagenheid bij Parc Astérix is groot. "Deze mythische stem zal altijd in ons hoofd blijven en zal jong en oud blijven amuseren", schrijft het park op Twitter. "We bieden onze oprechte condoleances aan zijn dierbaren en zijn familie aan."

Carel was te horen in talloze films. Zo was hij de Franse stem van onder andere Mickey Mouse, Winnie de Pooh en de Star Wars-robot C-3PO. Zijn grootste bekendheid verwierf hij echter als de beroemde Galliër.

Striphelden
Het is een zwaar jaar voor fans van Asterix en Obelix. In maart overleed ook al de geestelijk vader van de striphelden, Albert Uderzo. Hij werd 92.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be