Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Bezoekers Phantasialand moeten door metaaldetector bij nieuwe achtbaan F.L.Y.

21-09-2020, 17.03 uur

Wie een ritje wil maken in de nieuwe Phantasialand-achtbaan F.L.Y. mag absoluut geen losse voorwerpen meenemen. Om er zeker van te zijn dat passagiers geen telefoon, sleutels of camera in hun zakken laten zitten, wordt iedereen in de wachtrij door een metaaldetector gestuurd.

Aan het einde van de rij, net voor het station, staat een medewerker die bandjes uitdeelt voor gratis kluisjes. Daarin moeten waaghalzen al hun persoonlijke eigendommen opbergen. Vervolgens passeren ze één van de twee metaaldetectors richting het instapstation. Een geprojecteerde instructievideo legt het systeem uit.

Wie per ongeluk toch een los object bij zich heeft, wordt teruggestuurd. Op die manier is Phantasialand er zeker van dat inzittenden geen spullen laten vallen tijdens de rit. De treinen van F.L.Y. komen dicht in de buurt van toeschouwers in themagebied Rookburgh. Na afloop passeren bezoekers de kluisjes opnieuw. De uitgang gaat pas open na het inleveren van het bandje.

Videocamera
De regel zorgt er ook voor dat er voorlopig geen onridebeelden van de opzienbarende attractie online zullen verschijnen. Het gebruiken van een videocamera is immers onmogelijk. Dat komt het Duitse pretpark goed uit: Phantasialand houdt ervan om het project mysterieus te houden.

F.L.Y. is een flying coaster van de Nederlandse leverancier Vekoma, met twee lanceringen en twee inversies. De treinen zijn uniek: bezoekers stappen in terwijl de zitplaatsen zich in een lange rij naast elkaar bevinden. Na vertrek kantelt de rail en worden de stoelen een kwartslag gedraaid, zodat een vliegervaring ontstaat.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be