Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: ontdek flying coaster F.L.Y en themagebied Rookburgh in Phantasialand

17-09-2020, 20.15 uurBeeld: Muk van Lil

Rookburgh, het nieuwe themagebied van Phantasialand, is eindelijk open. Jarenlang vroegen pretparkfans zich af wat het Duitse attractiepark uitspookte in de mysterieuze ommuurde themawereld. Vandaag gingen de poorten even na 12.00 uur plotseling open. Looopings was erbij voor een uitgebreide fotoreportage.

De grote blikvanger van Rookburgh is de sensationele achtbaan F.L.Y., de langste flying coaster ter wereld. De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma ontwikkelde een nieuw systeem waarbij bezoekers zittend plaatsnemen in gekantelde treinen. Na vertrek roteren de karretjes, waardoor passagiers de soepele rit liggend afleggen.

Het park is niet bescheiden over de investering. "Met F.L.Y. zijn de technologie en de vliegervaring gerevolutioneerd en is er een beleving ontstaan die nog nooit eerder in de wereld is vertoond", staat in de promotietekst. "F.L.Y. heeft een revolutie teweeggebracht op het gebied van technologie en vliegervaring. De soepele zijdelingse rotatie van de pilotenstoelen in de ligpositie is speciaal voor F.L.Y. ontwikkeld en is wereldwijd uniek."

Inversies
De bordeauxrode baan bestaat uit twee lanceringen en twee inversies. Specificaties over de hoogte, de lengte en de topsnelheid ontbreken nog. Als F.L.Y. inderdaad een wereldrecord breekt, is de coaster in ieder geval langer dan de oorspronkelijke recordhouder. Dat is een 1124 meter lange flying coaster in Universal Studios Japan.

Voor inzittenden geldt een minimumlengte van 1.30 meter en een maximumlengte van 2.05 meter. Kinderen moeten minimaal 8 jaar oud zijn om een ritje te mogen maken. Bezoekers met een lengte tussen 1.30 en 1.40 meter moeten begeleid worden door een volwassene.

Vliegmachine
Phantasialand omschrijft F.L.Y. als "een revolutionaire vliegmachine". Het gebied, ontworpen door Eric Daman uit België, werd vormgegeven als een retrofuturistische luchthaven in steampunkstijl. Naast de achtbaan staat het gloednieuwe themahotel Charles Lindbergh, dat volgende week opengaat. Enkele horecagelegenheden maken het gedeelte compleet.

De opening van Rookburgh kwam vandaag volledig onverwachts. Phantasialand heeft de afgelopen maanden totaal geen aandacht gevestigd aan de langverwachte uitbreiding. Voorlopig is sprake van een 'soft opening', waarbij de achtbaan te allen tijde gesloten kan worden vanwege technische complicaties. Vandaag was de attractie echter de hele dag operationeel.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be