Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Dit is de nieuwe muziek van Europa-Park-darkride Abenteuer Atlantis

17-09-2020, 14.15 uur

De nieuwe muziek van de interactieve darkride Abenteuer Atlantis in Europa-Park is af. Onlangs werd bekend dat het Duitse pretpark de soundtrack van de attractie, gecomponeerd door Nederlander Maarten Hartveldt, zou vervangen. Over de eerste versie van de nieuwe muziek ontstond veel commotie.

Het Duitse bedrijf IMAscore bleek de originele melodie van Hartveldt uit 2007 namelijk grotendeels gekopieerd te hebben. De Nederlander reageerde verontwaardigd, terwijl IMAscore liet weten dat het ging om een demoversie die niet in de attractie had mogen draaien.

De ophef zou dan ook berust zijn op een misverstand. "We hopen dat alle partijen uiteindelijk tevreden zullen zijn", zei een woordvoerder van IMAscore destijds. Vanaf vandaag is het eindresultaat te horen in Europa-Park, al wordt de muziek meestal overstemd door piepgeluidjes van de laserpistolen.

Disney
In Abenteuer Atlantis kunnen bezoekers punten scoren door te schieten op doelen in een onderwaterwereld. De attractie werd ontworpen door Michel den Dulk, die eerder werkzaam was voor de Efteling. Tegenwoordig werkt hij voor Walt Disney Imagineering in de Verenigde Staten.

In het licht van de commotie heeft componist Hartveldt besloten om zijn oude muziek zelf op internet te zetten. Het album 'Atlantis Original Soundtrack', met vijf verschillende nummers, staat nu op iTunes en Spotify.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be