Nieuws

Strengere regels voor Nederlanders die naar Belgische en Duitse pretparken willen

17-09-2020, 11.16 uur | Reacties

Een deel van de Nederlanders mag niet meer zomaar een bezoek brengen aan een Belgisch of Duits attractiepark. Voor inwoners van de provincies Noord- en Zuid-Holland gelden vanaf nu strengere regels. Zij moeten voortaan veertien dagen in quarantaine na aankomst in Duitsland.

"Iedereen die zich in de veertien dagen voorafgaand aan binnenkomst in een risicogebied bevond, moet zich melden bij de verantwoordelijke gezondheidsautoriteit en een thuisadres opgeven", staat op de website van de Duitse overheid. Ook moeten personen uit Noord- en Zuid-Holland in Duitsland een coronatest doen.


ZIE OOK: Phantasialand verrast vriend en vijand: nieuwe achtbaan F.L.Y. vandaag open

België verbiedt alle niet-essentiële reizen voor iedereen woonachtig in Noord- of Zuid-Holland. Daar geldt nu code rood. Het inreisverbod geldt vanaf 18 september. Wie komt voor een noodzakelijke reis, moet verplicht een coronatest ondergaan én veertien dagen in quarantaine.

Besmettingen
De buurlanden zien beide provincies als een risicogebied vanwege het toegenomen aantal coronabesmettingen. Het beleid geldt niet voor mensen die op doorreis zijn of reizigers die uit andere Nederlandse provincies komen.

ZIE OOK: Bezoekers uit risicogebieden mogen alleen naar Europa-Park met negatieve coronatest

Reacties