Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Bezoekers Wildlands Emmen konden gratis naar binnen door foutje

25-09-2020, 13.05 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

Door een foutje in de online ticketshop van Wildlands Adventure Zoo Emmen was het een tijdlang mogelijk om gratis tickets te bestellen. Wie een code aanpaste, kon met een beetje geluk zonder te betalen naar binnen. Na het ontdekken van de zwakke plek is het lek gedicht, vertelt een woordvoerster van het Drentse dierenpark aan Looopings.

Het probleem ontstond bij het verzilveren van entreebewijzen die via externe partners waren gekocht of gewonnen, zoals de ANWB, Albert Heijn, Airmiles en PostNL. "Bezoekers krijgen dan een code die ze moeten invullen op onze website", legt de voorlichtster uit. "Daar kwam vervolgens een QR-code uit, die wij scanden bij de ingang."

Maar omdat er steeds opeenvolgende nummers gebruikt werden, was het makkelijk om zelf een nieuwe code te verzinnen. Gebruikers konden bijvoorbeeld één getal bij de code optellen en zo QR-codes - en dus toegangskaarten - blijven generen.

Controle
"Daarom hebben we nu twee dingen aangepast", aldus de woordvoerster. Zo worden voortaan andere codes gebruikt, die niet meer op elkaar lijken. "Er is geen overlap meer." Bovendien moeten bezoekers die kaartjes ontvingen via een extern bedrijf het originele ticket meenemen naar de ingang van Wildlands. "Er is dus een dubbele controle."

In coronatijd werkt Wildlands met een beperkte capaciteit. Het park laat maximaal vijfduizend personen per dag toe. Daarom is het voor iedereen verplicht om een bezoekdatum vooraf online vast te leggen. Dat geldt ook voor abonnementhouders en mensen met vrijkaarten.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be