Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Bouw van spinning coaster Plopsaland kan beginnen

14-09-2020, 23.47 uur

In Plopsaland De Panne gaat de bouw van een sensationele nieuwe achtbaan van start. Het Vlaamse attractiepark heeft vandaag de eerste onderdelen binnengekregen voor een spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Op foto's is te zien hoe witte steunpilaren uit een vrachtwagen worden getakeld.

De gevaartes liggen voorlopig op het parkeerterrein van Plopsaland, achter houten achtbaan Heidi The Ride. Van de rail ontbreekt nog ieder spoor. Als we een eerder verschenen computersimulatie mogen geloven, wordt de baan donkerblauw. De werktitel luidt Time Traveler.

Plopsaland koos voor een attractietype met de naam xtreme spinning coaster, een heftigere variant op de bestaande familievriendelijke spinning coasters. De 35 meter hoge attractie krijgt niet alleen draaiende karretjes, maar ook vijf inversies en twee lanceringen, met een topsnelheid van zo'n 90 kilometer per uur.

SuperSplash
Het pretpark investeert 15 miljoen euro in het opzienbarende project. De thrillride komt te liggen tussen de Ploptuin en de SuperSplash van Piet Piraat. Een deel van de baan gaat over het water. In juli lag de fundering al op haar plek.





Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be