Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park Resort

Oeps: Engels pretpark gebruikt verkeerde vlag bij Oktoberfest

15-09-2020, 00.23 uurBeeld: @gilesbidder, @thrillridesphotography

Het Engelse attractiepark Thorpe Park blijkt maar weinig te weten van de Duitse cultuur. Enkele pretparkfans wisten niet wat ze zagen toen ze foto's onder ogen kregen van een Oktoberfest-viering in het park. Borden met typisch Duitse hapjes en drankjes bevatten per abuis een verkeerde vlag.

Thorpe Park staat tussen 7 september en 4 oktober in het teken van het bekende Duitse bierfeest Oktoberfest, met Beiers entertainment en een aangepast horeca-aanbod. Op borden die onder meer braadworst, curryworst en verschillende soorten bier aanprijzen, had de Duitse vlag moeten staan.

In plaats van het bekende zwart-rood-gele motief koos het pretpark voor de kleurencombinatie zwart-geel-rood, waardoor eigenlijk een gekantelde Belgische vlag wordt getoond.

Bobbejaanland
Op social media reageren fans verbaasd. "Dit gebeurt er als het Oktoberfest en Bobbejaanland een kind krijgen", schrijft iemand op Instagram. "Goed geprobeerd Thorpe Park, maar dat is niet de Duitse vlag", meldt een ander op Twitter. Het park heeft zelf nog niet gereageerd op de uitglijder.

Meer Thorpe Park Resort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be