Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura wil 150 miljoen euro investeren in attracties rond voetbal

13-09-2020, 17.04 uur

PortAventura World gaat een vergaande samenwerking aan met de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga. Het pretparkresort in Salou kondigt vandaag aan ruim 150 miljoen euro te willen investeren in digitale belevingen en attracties die in het teken staan van voetbal.

Beide partijen hebben een exclusieve licentieovereenkomst ondertekend voor de komende vijftien jaar. Het project bestaat drie fases. Voor de eerste fase, die volgend seizoen van start gaat, wordt 10 miljoen euro gestoken in de ontwikkeling van een themarestaurant en de interactieve digitale ervaring The Beat Challenge.

De tweede fase draait om het openen van een grote nieuwe LaLiga-attractie. Daarvoor is zo'n 40 miljoen euro nodig. Fase drie is het meest ambitieus. Die draait om de bouw van een volledig LaLiga-themagebied of -pretpark, ter waarde van 100 miljoen euro. De nadruk komt te liggen op technologische, digitale en audiovisuele belevingen.

Achtbaan
"We bevinden ons op dit moment in de ontwerp- en ontwikkelingsfase", zegt marketingdirecteur Óscar Mayo van LaLiga erover. "We kiezen bewust niet voor iets dat voor de hand ligt, zoals een simpele achtbaan met een voetbalnaam. We willen echt de LaLiga-ervaring naar PortAventura brengen."

Volgens creatief directeur David García is dit dé manier voor PortAventura om jongeren te bereiken. "Dit project biedt mogelijkheden om andere segmenten van de markt aan te spreken." Het LaLiga-gebied wordt vergelijkbaar met het in 2017 geopende Ferrari Land, waar attracties staan rond het gelijknamige Italiaanse automerk.

Waterpark
PortAventura World bestaat nu uit drie verschillende parken: PortAventura Park, Ferrari Land en waterpark Caribe Aquatic Park. In het Ferrari-park staat de hoogste en snelste achtbaan van Europa, de 112 meter hoge Red Force.Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be