Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris past coronastickers aan: Fransen snapten boodschap niet

11-09-2020, 21.18 uur | ReactiesBeeld: @DLPReport

Disneyland Paris wijzigt de tekst op opvallende coronastickers. Op veel plekken in het Disney-resort zijn op de vloer grote waarschuwingsstickers aangebracht. Die geven aan hoeveel afstand bezoekers moeten houden als ze in de rij staan. Voor Franse gasten bleek de boodschap echter niet duidelijk genoeg.

Op de plakkaten stond oorspronkelijk de Engelse zin "Please do not stand here" en de Franse zin "Distance à respecter", met in het midden een groot symbool van twee voetstappen met een streep erdoor. Franse bezoekers hadden regelmatig niet door dat het juist níet de bedoeling was om op de sticker te gaan staan.

Daarom is de Franse zin gewijzigd in "Merci de ne pas stationner ici", oftewel "Gelieve hier niet stil te staan". De aangepaste tekst wordt gebruikt als oude markeringen door slijtage vervangen moeten worden door nieuwe exemplaren. In de Disney-parken worden vele honderden afstandsstickers gebruikt.

Eén meter
Waar in Nederland en België steeds anderhalve meter afstand gehouden moet worden, neemt men in Frankrijk genoegen met één meter. Daarnaast is het dragen van een mond- en neusmasker overal in de Disney-parken verplicht, ook in attracties en in de openlucht.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be