Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Plan voor nieuw Legoland-pretpark in België

10-09-2020, 14.09 uur

Er zijn plannen om in de Belgische industriestad Charleroi een nieuw Legoland-pretpark te bouwen. Dat melden verschillende verschillende Waalse kranten na gesprekken met ingewijden. De Britse firma Merlin Entertainments, eigenaar van de Legoland-parken, zou met de Waalse regering in onderhandeling zijn.

Het attractiepark moet gebouwd worden op een industrieterrein van 93 hectare, dat al sinds 2016 verlaten is. Naar verluidt gaat het om een investering van bijna 300 miljoen euro. Vertegenwoordigers van Merlin hebben in december vorig jaar al een bezoek gebracht aan de locatie. Er zou serieuze interesse zijn, maar er staan nog geen handtekeningen op papier.

In verband met de coronacrisis stond het project de afgelopen maanden op een laag pitje. Deze week kwam de zaak in een stroomversnelling door het aanstellen van een investeringsbank. Volgens ingewijden is Merlin bereid om zelf 100 miljoen euro op tafel te leggen. Het resterende bedrag moet de komende zes weken opgehaald worden bij investeerders.

Hotels
De komst van het Legoland-park levert volgens betrokkenen achthonderd tot duizend directe banen op. Er moeten niet alleen attracties komen, maar ook hotels en restaurants. Merlin wil het alleenrecht om op het terrein bouwprojecten te kunnen ontwikkelen. Men hoopt dat de werkzaamheden binnen vier jaar kunnen starten.

Naast verschillende vestigingen van Legoland - in onder meer Denemarken, Duitsland en Engeland - beheert Merlin Entertainments bekende pretparken als Alton Towers (Groot-Brittannië), Heide Park (Duitsland) en Gardaland (Italië). Ook de ketens Sea Life, Madame Tussauds en The Dungeons horen bij Merlin. In Nederland wordt momenteel gebouwd aan een kleinschalig overdekt Lego-park: Legoland Discovery Centre Scheveningen.

Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be