Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verbaasd over gekopieerde muziek in Frans pretpark

11-09-2020, 08.53 uur

In een Frans pretpark wordt muziek gedraaid die sprekend lijkt op de soundtrack van De Vliegende Hollander uit de Efteling. Attractiepark Kingoland draait het herkenbare deuntje van de waterachtbaan in de wachtrij van de onlangs vernieuwde rollercoaster Apollo Steamrocket.

Dat blijkt uit een video van YouTube-kanaal Ride Review. Apollo Steamrocket is de nieuwe naam van de in 2014 geopende Apollo Coaster. De attractie werd dit jaar voorzien van een nieuw thema. Kennelijk vonden de Fransen de muziek van de bekende Efteling-attractie daarvoor zeer geschikt.

Bijzonder is dat het park een andere versie van de muziek ten gehore brengt dan de Efteling zelf. Het gebeurt wel vaker dat Efteling-muziek opduikt in andere parken. Meestal blijkt een Efteling-nummer per ongeluk in een afspeellijst te zijn beland. In dit geval koos men er kennelijk bewust voor om de bestaande melodie opnieuw in te spelen.

Verklaring
Looopings heeft Kingoland om een verklaring gevraagd, maar tot nu toe kwam er geen reactie. Een woordvoerder van de Efteling zegt verbaasd te zijn over de beelden. Het Kaatsheuvelse attractiepark gaat zich buigen over de situatie. "We gaan uitzoeken hoe het precies zit", aldus de voorlichter.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be