Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nederlanders mogen weer naar Bobbejaanland van ministerie

07-09-2020, 23.20 uurBeeld: younesidrissi_

Als het aan het ministerie van Buitenlandse Zaken ligt, kunnen Nederlanders weer een bezoek brengen aan Bobbejaanland. Het negatieve reisadvies voor de provincie Antwerpen is opgeheven. In plaats van kleurcode oranje geldt er nu kleurcode geel. Dat biedt mogelijkheden voor toeristische tripjes.

Eind juli maakte het ministerie bekend dat Nederlanders de provincie beter konden mijden vanwege een corona-uitbraak. Wie toch die kant op ging, moest na terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Dat is volgens de autoriteiten niet meer noodzakelijk.

"De corona-uitbraak in de provincie Antwerpen is onder controle met uitzondering van de stad Antwerpen", laat het ministerie weten. Bobbejaanland ligt in het Antwerpse dorp Lichtaart, in de gemeente Kasterlee. Het attractiepark is deze maand nog geopend op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen.

Mondkapjes
Overigens heeft Bobbejaanland nooit Nederlanders geweigerd toen kleurcode oranje gold. "Zij blijven wat ons betreft welkom", zei een woordvoerster destijds. Alle bezoekers in het park moeten mondkapjes dragen, zowel in de attracties als in de openlucht.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be