Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bakken

Oudste pretpark ter wereld sluit klassieke achtbaan

08-09-2020, 14.06 uur

Een klassieke achtbaan rijdt deze week haar laatste rondjes. Het Deense pretpark Bakken neemt aanstaande zondag afscheid van Racing. De coaster van fabrikant Zierer opende in 1972.

Racing is een achtbaan van het type flitzer: in de jaren zeventig en achtig erg populair, maar inmiddels met uitsterven bedreigd. De baan is 6 meter hoog en 272 meter lang. Karretjes halen een topsnelheid van 33 kilometer per uur.

In de loop der jaren hebben naar schatting achttien miljoen mensen een ritje gemaakt. Speciaal voor het afscheid wordt Racing komend weekend feestelijk versierd. Bezoekers betalen voor een rit dezelfde prijs als in het openingsjaar: 5 Deense kronen, omgerekend ongeveer 70 eurocent.

1932
Racing is niet de oudste coaster in Bakken. Die eer is weggelegd voor Rutschebanen, een houten achtbaan die al sinds 1932 in het park staat. Er zijn voorlopig geen plannen om die beroemde baan ook te sluiten.

De geschiedenis van Bakken zelf gaat terug tot 1583. Het is daarmee het oudste pretpark ter wereld. Welke attractie Racing zal vervangen, is nog niet bekend.



Meer Bakken
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be