Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tropical Islands Resort

Nederlandse directeur opent 135 vakantiehuizen bij gigantisch zwemparadijs

08-09-2020, 23.34 uur

Eén van de grootste zwemparadijzen van Europa heeft deze week een flinke uitbreiding gepresenteerd. Tropical Islands, gelegen in de buurt van Berlijn, opende 135 nieuwe vakantiehuizen. Het 20 miljoen euro kostende project werd gerealiseerd onder leiding van de Nederlandse directeur Wouter Dekkers, die sinds begin 2019 aan het roer staat van het resort.

Eerder was Dekkers algemeen directeur van Movie Park Germany en Attractiepark Slagharen, onderdeel van dezelfde parkengroep als Tropical Islands. Het Duitse resort had al hotelkamers, kleinschalige vakantiehuisjes, wigwams en camper- en caravanplaatsen. Daar kwamen 135 luxe lodges bij, zogeheten Sunrise Homes. Vijf daarvan zijn vip-huizen met een eigen sauna en bubbelbad.

De nieuwe vakantiewoningen zijn vergelijkbaar met de in 2017 geopende Raccoon Lodges in Slagharen. Dekkers koos voor dezelfde leverancier. De bouw nam elf maanden in beslag. In totaal telt Tropical Islands nu 2591 bedden.

Speelplekken
Er werden ook verschillende speelplekken voor kinderen gerealiseerd, plus een nieuw receptiegebouw. Daarnaast vernieuwde men de infrastructuur. Binnenkort opent in het vakantiepark nog een nieuwe winkel met een horecagelegenheid voor verblijfsgasten.

Bij de openingsceremonie werd Dekkers maandagmiddag bijgestaan door deelstaatminister Jörg Steinbach en gezagvoerder Stephan Loge van het district Dahme-Spreewald. Het project lijkt een succes te worden. "Vanaf dag één is 95 procent van de Sunrise Homes geboekt", aldus Dekkers. "Zeker omdat veel Duitsers hun vakantie in deze tijd in hun thuisland willen doorbrengen."

Zeppelins
Tropical Islands, geopend in 2004, werd gebouwd in een voormalige luchtschiploods van 360 meter lang, 210 meter breed en 107 meter hoog. De hal heeft een oppervlakte van maar liefst 66.000 vierkante meter. Het gebouw was ooit bedoeld om zeppelins in te bouwen, maar door een faillissement is er nooit één exemplaar afgeleverd.Meer Tropical Islands Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be