Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Dinoweken in ZooParc Overloon: enorme dinosaurussen in de dierentuin

01-10-2020, 16.21 uur

ZooParc Overloon is overgenomen door dinosaurussen. Tot en met zondag 13 december vinden in de Brabantse dierentuin de Dinoweken plaats. Bezoekers komen tijdens een wandeling door het park veertien kolossale dino's tegen, waaronder een Tyrannosaurus van zeven meter hoog.

Sommige exemplaren bewegen en maken geluid. "De levensechte creaties zijn normaal gesproken onderdeel van World of Dinos, de grootste dino-expo van Europa", weet een woordvoerster. Afgelopen zomer vond de expositie nog plaats in Utrecht.

Bij de prehistorische beesten zijn bordjes gezet met informatie over de gewoontes en het eetgedrag. Volgens manager Roel Huibers past de komst van de dino's goed bij het dierenpark. "De dino's zijn de voorouders van de meeste moderne vogels en reptielen", zegt hij. "Hierdoor kunnen bezoekers heel goed de link met deze tijd leggen."

Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be