Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium sloopt attractie vanwege nieuwe achtbaan

07-09-2020, 13.04 uurBeeld: Noam bul

Eén van de attracties in Walibi Belgium verdwijnt. Het Belgische pretpark sloopt de kartbaan Go Karting om plaats te maken voor een nieuw themagebied. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Op het forum van de Franse fansite Coasters World verscheen een foto van de werkzaamheden.

De attractie bevond zich achterin het park, tussen interactieve darkride Challenge of Tutankhamon en kindermolen Octopus. Het wandelpad langs de kartbaan is momenteel afgesloten.

"De karting wordt gesloopt in het kader van onze investering van 2021", aldus de voorlichtster. "Er wordt plaatsgemaakt voor de aanleg van de nieuwe zone; een nieuwe World of Walibi." Walibi ontwikkelt een Afrikaans gebied met de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux.

Website
Go Karting opende in 2004 en sloot in 2015, om in 2017 weer open te gaan met nieuwe karretjes. De attractie is nog niet verwijderd van de website van het park.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be