Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Bouwplannen onthullen details van nieuwe lanceerachtbaan Parc Astérix

04-09-2020, 16.06 uur

Er zijn bouwplannen opgedoken van de spectaculaire nieuwe achtbaan die Parc Astérix in 2023 wil openen. Het Franse pretpark bestelde bij fabrikant Intamin de hoogste en snelste achtbaan van Frankrijk: een stalen monster van 51 meter hoog, met vier lanceringen en een topsnelheid van zo'n 110 kilometer per uur.

Bouwtekeningen laten zien waar de attractie exact moet komen te liggen. Parc Astérix heeft een terrein op het oog tussen bobsleebaan La Trace du Hourra en waterbaan Le Grand Splatch, in het Gallische themadeel. De nieuwe coaster zou de bobbaan gaan kruisen.

Er is ook een 3D-ontwerp beschikbaar waarop een Vikingthema te zien is. Dat ontwerp lijkt inmiddels achterhaald. Parc Astérix overwoog eerder om de achtbaan te plaatsen bij loopingachtbaan Goudurix en de themahotels van het park. Om de rust van de hotelgasten niet te verstoren, zag men daarvan af.

Beschermgod
De werktitel luidt Toutatis, een verwijzing naar de beschermgod van het Gallische dorpje uit de Asterix-stripverhalen. Daar komt de bekende uitspraak "Bij Toutatis!" vandaan. Het project zou 28 miljoen euro gaan kosten. Daarvan gaat zo'n 13 miljoen euro naar de coaster.

In het gebied moeten ook een speelplaats en een eetgelegenheid gerealiseerd worden. De achtbaan zelf bestaat uit meerdere lanceringen, waaronder een opzienbarende 'triple half-pipe launch'. Passagiers worden ongeveer halverwege de 1075 meter lange baan vooruit, achteruit en weer vooruit gekatapulteerd.

Uitstel
Toen het project eind 2018 voor het eerst gepresenteerd werd, ging Parc Astérix nog uit van 2021 als openingsjaar. Dat werd later bijgesteld naar 2022. Door de coronacrisis heeft de directie onlangs besloten om de opening uit te stellen tot 2023.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be