Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland staat vanaf nu mondkapjes toe in achtbanen

04-09-2020, 15.12 uurBeeld: Pieter & Pris

Bezoekers mogen voortaan mét een mondkapje een ritje maken in de achtbanen van Toverland. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Tot nu toe was het gebruik van mond- en neusmaskers in heftige attracties verboden, omdat het werd gezien als het meenemen van een los voorwerp.

Het beleid zorgde soms voor verwarring bij Belgen en Duitsers, die gewend zijn om wel mondkapjes te dragen in attracties. In Belgische en Duitse pretparken is dat namelijk verplicht.

Na overleg met keuringsinstantie TÜV Nederland heeft Toverland nu alsnog toestemming gekregen om bezoekers met een mondkapje toe te laten in bijvoorbeeld houten achtbaan Troy, spinning coaster Dwervelwind, bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn en wing coaster Fenix.

Veiligheidsregio
Overigens wil het dragen van een masker niet zeggen dat passagiers geen anderhalve meter afstand meer hoeven te houden in de attracties. Die regel blijft bestaan. Toverland gooide het beleid een maand geleden overboord, maar werd al snel teruggefloten door de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

In de Efteling mogen mondkapjes al sinds juni gedragen worden in de attracties. Ook daar is het geen verplichting. Andere Nederlandse pretparken, zoals Walibi Holland, geven bezoekers er nog geen toestemming voor.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be