Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Animatronic Phantasialand blijkt afkomstig uit winkelcentrum

03-09-2020, 15.37 uurBeeld: @nrwparks

Eén van de bewoners van Phantasialand blijkt een bizarre afkomst te hebben. In de populaire vrijevalattractie Mystery Castle passeren bezoekers een animatronic van de oude wetenschapper Ulf von Windhoven. Hij vertelt dat hij een machine heeft uitgevonden die positieve energie gebruikt om het kwaad te verjagen uit zijn kasteel. De pop werd echter niet vervaardigd door het Duitse pretpark zelf.

Phantasialand heeft de animatronic elders op de kop getikt, zo ontdekte een pretparkfan. "Ik kwam er pas vandaag achter dat deze animatronic eigenlijk gewoon een waarzegger-automaat is met de naam Ask the Brain", schrijft ene Yannick op Twitter.

Hij vond een foto van een soortgelijke animatronic in een Amerikaanse supermarkt. Een zoektocht op internet leert dat dergelijke automaten in verschillende Amerikaanse winkelcentra te vinden zijn. Klanten kunnen voor een klein bedrag de pop activeren, waarna ze een toekomstvoorspelling te horen krijgen.

Pruik
Phantasialand liet de automaat grotendeels intact. Wel werd er een nieuwe tekst opgenomen, om het verhaal achter de attractie uit te leggen. Ook kreeg de wetenschapper een nieuwe pruik. Mystery Castle opende in 1998.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be