Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-fan transformeert toilet tot sfeervolle Efteling-kamer

30-08-2020, 20.25 uur

Joeri Damen (30) uit Etten-Leur is de trotse eigenaar van misschien wel één van de meest sfeervolle toiletten in Nederland. De Efteling-fan besloot de kleinste kamer van zijn huis te transformeren tot een heuse Efteling-ruimte, met herkenbare decoraties en sprookjesattributen.

"Mijn vriendin en ik zijn superfan van de Efteling", vertelt Damen aan Looopings. "Ik heb een grote Efteling-verzameling die ik ergens kwijt wilde, maar mijn vriendin vertelde me: het moet niet te groot worden. Zo kwam ik op het idee om ons toilet aan te kleden in Efteling-stijl."

Wie een boodschap doet bij Damen thuis, wordt omringd door Efteling-souvenirs. Aan de wanden hangen Anton Pieck-tekeningen. De Brabander maakt ook een heleboel dingen zelf, zoals een replica van de toverspiegel van Sneeuwwitje, een zeephouder in de stijl van Baron 1898 en een bordje met 'Ezeltje Doortrekje'. De heks van Hans en Grietje kijkt toe door een luikje.

Toiletborstel
Eén van de klapstukken is een lichtgevend zwaard van Joris en de Draak dat fungeert als toiletborstel. "Als vrienden hier nu langskomen, gaan ze altijd eerst naar het toilet", aldus de creatieve fan. "Normaal is het een saaie ruimte waar je zo weer weg bent, nu nemen mensen er de tijd voor. En ik geniet er zelf ook van, het is echt een klein paleisje."

De Efteling-wc is nog niet helemaal af. Damen wil het plafond de komende tijd beplakken met dukaten van Ezeltje Strek Je. "Ik heb berekend dat ik ongeveer zeshonderd nodig zal hebben." Dat wordt een duur grapje: de munten kosten in de Efteling 50 eurocent per stuk.

































Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be