Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen laat zebra inslapen na confrontatie met neushoorn

28-08-2020, 13.47 uur

Bezoekers van dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen hebben kunnen zien hoe een zebra werd aangevallen door een neushoorn. Op de savanne van de Drentse dierentuin kwam het vanochtend tot een pijnlijke confrontatie. Na het voorval heeft men de zebra moeten laten inslapen.

"In de 29 jaar dat in Emmen de neushoorns en zebra's samenleven, is dit de eerste keer dat er een incident tussen beide diersoorten heeft plaatsgevonden", meldt het park in een verklaring. Wildlands opende in 2016, maar in voorloper Dierenpark Emmen leefden zebra's en neushoorns ook al met elkaar samen.

"We gaan dan ook uit van een eenmalig incident, maar uiteraard onderzoeken we de toedracht en bepalen we of aanvullende maatregelen op de savanne nodig zijn", aldus Wildlands. Het dierenpark zegt te betreuren dat bezoekers "ongewild getuige zijn geweest van deze confrontatie met verdrietige afloop".

Struisvogel
Ruim een jaar geleden zorgde een neushoorn ook al voor tumult op de savanne. Toen werd voor de ogen van het publiek een struisvogel aangevallen, eveneens met een dodelijke afloop. Op dit moment is Wildlands nog vijf wasberen kwijt. Zij ontsnapten laatst uit hun verblijf.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be