Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany onthult nieuwe attractie: multi dimension coaster

27-08-2020, 10.55 uurBeeld: Cinecittà World

Movie Park Germany opent in 2021 een opzienbarende multi dimension coaster van de gerenommeerde fabrikant Intamin. Dat heeft het Duitse pretpark zojuist onthuld in een persbericht. De attractie wordt omschreven als "een overdekte familieachtbaan die in deze vorm uniek is in Europa".

De 532 meter lange achtbaan bestaat onder meer uit twee lanceringen - vooruit en achteruit - en een platform dat 360 graden kan draaien. Ook komt er een darkridegedeelte met speciale effecten. Passagiers gaan niet over de kop. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur.

"Uit onze regelmatige onderzoeken blijkt dat onze gasten een nieuwe familieattractie willen zonder inversies, met een mooi thema en een goed uitgewerkte verhaallijn", vertelt algemeen directeur Thorsten Backhaus. Hij belooft "tal van multimedia-effecten".

Primeurs
De coaster wordt gebouwd in een gigantische hal van 3800 vierkante meter, waar eerder bootjesdarkride Ice Age Adventure en spookhuis Wrong Turn gevestigd waren. Movie Park spreekt over verschillende primeurs zoals "Europa's eerste overdekte achtbaan met een dubbele lancering" en "Europa's eerste overdekte achtbaan met een lancering achteruit".

Er komen drie treinen met elk twaalf zitplaatsen. Dat zorgt voor een theoretische capaciteit van negenhonderd personen per uur. Bijzonder is dat de karretjes voorzien worden van geluidsboxen. Eind oktober arriveren de eerste baandelen. Dan starten de bouwwerkzaamheden in de grote hal.

Hollywood
Het precieze thema blijft nog even geheim, al benadrukt het park steeds dat het concept te maken heeft met Hollywood. "Bezoekers worden meer dan ooit meegenomen in de wereld van beroemde Hollywood-studio's, waardoor we ons merk kunnen versterken", laat creatief directeur Manuel Prossotowicz weten.

In Europa staan al enkele multi dimension coasters van Intamin. Dat zijn Th13teen in het Britse pretpark Alton Towers en Inferno in het Italiaanse Cinecittà World. Beide achtbanen beschikken ook over een zogeheten 'vertical drop track', waarbij een stuk baan tijdens de rit loodrecht naar beneden zakt.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be