Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zet tientallen medewerkers op straat vanwege coronacrisis

27-08-2020, 17.54 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling ontslaat tientallen medewerkers van de afdeling theater en evenementen. Door de coronacrisis liggen de evenementen- en theaterbranche op hun gat. Daarom heeft het attractiepark besloten een rigoureuze organisatieverandering door te voeren, waarbij de afdeling theater en evenementen verdwijnt als losstaande bedrijfstak.

Alle activiteiten op het gebied van theater en evenementen worden ondergebracht bij de bedrijfstak hotels en resorts. Ongeveer een derde van 76 personeelsleden moeten op zoek naar een nieuwe baan. De rest wordt elders in het bedrijf ondergebracht.

"De evenementenbranche is tot stilstand gekomen en van herstel is nog geen sprake", vertelt een woordvoerster over de aanleiding. "De evenementenbranche verwacht tot en met 2021 een afname van het totale aantal georganiseerde evenementen."

Juiste koers
Wat ook meespeelt, is dat de Efteling de komende jaren zo veel mogelijk wil focussen op het attractiepark zelf. Het organiseren van zeer uiteenlopende evenementen, waarbij het sprookjespark zelf niet altijd een rol had, is dan niet meer wenselijk. "Om ook op de lange termijn de juiste koers te blijven varen, maken we nu de keuze om alleen nog evenementen te organiseren waarbij een bezoek aan het park centraal staat", vult de voorlichtster aan.

Hoeveel mensen precies worden ontslagen, is nog niet duidelijk. "Verschuivingen en het invullen van nieuwe functies vinden op dit moment nog volop plaats." De Efteling zegt wel te streven naar "maximaal baanbehoud". "Dus het merendeel wordt op andere operationele plekken in de Efteling verplaatst, of op nieuwe functies die door deze verandering zijn ontstaan."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be