Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands past rookzones aan: niet meer in zicht van kinderen

27-08-2020, 14.06 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen hanteert sinds kort een nieuw beleid op het gebied van roken. Het dierenpark zorgt er tegenwoordig voor dat gebieden waar gerookt mag worden buiten het zicht van kinderen liggen. Daarom zijn twaalf rookzones dit seizoen verwijderd.

In plaats daarvan kwamen vijf volledig afgeschermde rookplekken. Die bevinden zich op het Kompasplein bij de entree, in de themagebieden Nortica, Serenga en Jungola en bij het overdekte speelgebied Animazia. "Daarmee speelt Wildlands al in op de nieuwe wetgeving voor 2021", staat in een persbericht.

Als dank overhandigde wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen deze week een speciaal muurbord aan Wildlands-directeur Erik van Engelen. "Kinderen zijn voor ons een belangrijke doelgroep", zegt de parkdirecteur. "Wij willen het goede voorbeeld geven voor de rookvrije generatie. Daarom is het voor ons eigenlijk heel logisch om deze nieuwe stap te zetten."

Volledig rookvrij
Volgens Van Engelen is het een kwestie van tijd voordat er in het hele park niet meer gerookt mag worden. De directeur spreekt over de ambitie "om over een paar jaar een volledig rookvrij park te hebben". Wethouder Wanders noemt dat streven "fantastisch".

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be