Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands Emmen is vijf wasberen kwijt

25-08-2020, 21.09 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen zit met een probleem. Vijf van de 21 wasberen in het Drentse dierenpark zijn spoorloos verdwenen, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Het vermoeden bestaat dat de beesten zich nog in de dierentuin bevinden.

Daarom zijn er op diverse plekken vangkooien met voer neergezet. "We hebben goede hoop ze op korte termijn weer te vangen", aldus de voorlichtster. De resterende wasberen worden op dit moment binnen gehouden. "We bekijken of er meer aanpassingen aan het terrein nodig zijn."

De omheining van het verblijf is voor zover bekend niet beschadigd geraakt. Mogelijk zijn de wasberen uit het verblijf geklommen. "De dieren dragen geen ziektes bij zich en kunnen zich niet voortplanten", benadrukt de woordvoerster. Het park heeft de regionale dierenambulance op de hoogte gebracht van de vermissing.

Zeehonden
De wasberen in Wildlands delen een verblijf met stinkdieren en zeehonden. Elf van de wasberen zijn afkomstig van Stichting AAP. Zij werden eerder in Limburg gevangen, omdat ze daar voor overlast zorgden. Om te voorkomen dat ze afgeschoten zouden worden, ving Stichting AAP ze tijdelijk op.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be