Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Vogelpark Avifauna

Video: gier verwondt vrouw en baby in Vogelpark Avifauna

25-08-2020, 11.24 uur | Reacties

In Vogelpark Avifauna zijn maandagmiddag een vrouw en een baby gewond geraakt door een vale gier. Tijdens een vogelshow kwam het dier in het publiek terecht. Daarbij werd een vijf maanden oud meisje in het gezicht geraakt. Haar oma liep ook verwondingen op aan haar hoofd. Volgens het dierenpark was er geen opzet in het spel.

"Tijdens de vogelshow in Avifauna om 15.00 uur zijn mijn moeder en dochtertje van vijf maanden aangevallen door een gier", schrijft Kelly Nederend op Facebook. "De kleine meid is meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis." Ze zou er "aardige verwondingen" aan overgehouden hebben. "Ook mijn moeder heeft nare verwondingen die zijn nagekeken en gehecht bij de huisarts."

Een woordvoerster van Avifauna beweert dat het niet ging om een bewuste aanval, maar om een inschattingsfout bij een landing. Vale gieren zouden geen mensen aanvallen. "We zijn aan het uitzoeken hoe dit kon gebeuren", aldus de voorlichtster. Voorlopig doet de vogel niet mee aan demonstraties.Meer Vogelpark Avifauna
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be