Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura verbiedt roken, met uitzondering van rookzones

25-08-2020, 18.08 uur | ReactiesFoto: @Pafans

In de pretparken van PortAventura World, gelegen in de Spaanse badplaats Salou, mag in principe niet meer gerookt worden. Voor bezoekers van PortAventura Park en Ferrari Land geldt vanaf vandaag een algemeen rookverbod op paden en pleinen.

Wie toch een sigaret wil opsteken, zal moeten uitwijken naar rookzones. Die bevinden zich op verschillende afgebakende plaatsen in het pretparkresort. In PortAventura Park gaat het op dit moment om negen plekken in de themagebieden Mediterrània, Polynesia, China, México en Far West.


ZIE OOK: PortAventura World: bezoekersrecord in 2019, handjevol bezoekers in 2020

Kindergebied SésamoAventura is geheel rookvrij. De rookplekken worden aangegeven met informatieboren. Het verbod geldt ook voor bijvoorbeeld e-sigaretten en waterpijpen. PortAventura's waterpark Caribe Aquatic Park blijft dit jaar sowieso dicht vanwege corona.

Overheid
De aanpassing is onderdeel van coronamaatregelen die werden opgelegd door de overheid. Bezoekers moeten in de rookzones minimaal twee meter afstand van elkaar houden. Of de nieuwe regels blijven gelden na de coronacrisis, is afwachten.

ZIE OOK: Drents pretpark wordt rookvrij: 'Weloverwogen besluit'

Reacties