Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Achtbaanongeluk Walibi Belgium: 'Bezoeker gewond door vallend decorstuk'

24-08-2020, 21.30 uur

Er is meer bekend geworden over de sluiting van achtbaan Calamity Mine in Walibi Belgium. Vorige week werd duidelijk dat de mijntrein voorlopig dicht blijft vanwege "een incident". Een woordvoerster wilde toen niet zeggen wat er precies gebeurd was.

Dagblad La Dernière Heure meldt vandaag dat een bezoeker gewond is geraakt door een vallend decorstuk. "Volgens onze informatie viel een bord met spijkers op één van de passagiers", aldus de krant.

"Het slachtoffer werd naar verluidt naar het ziekenhuis gebracht." Ooggetuigen vertellen dat ze zagen hoe medewerkers na afloop bloedvlekken probeerden weg te poetsen. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

Betrokken
"Ik kan alleen bevestigen dat bij het incident een parkbezoeker betrokken was", reageert de voorlichtster op vragen van Looopings. Haar boodschap blijft verder ongewijzigd. "Het onderzoek loopt en in de tussentijd blijft de attractie gesloten."



Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be