Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoomarine

Italiaans attractiepark moet dicht na overtreden coronaregels

22-08-2020, 10.34 uur

Het Italiaanse attractie- en dierenpark Zoomarine moet dicht omdat de coronaregels niet nageleefd werden. Afgelopen week doken beelden op van bomvolle tribunes bij een dolfijnenvoorstelling. Bovendien droegen veel toeschouwers geen mondkapje, terwijl dat wel verplicht is.

Volgens het stadsbestuur heeft Zoomarine te weinig gedaan om ervoor te zorgen dat bezoekers voldoende afstand kunnen houden. Daarom volgt er een verplichte sluiting, als straf. Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus mag het park niet open, melden Italiaanse media.

Zoomarine laat in een reactie weten dat de veiligheid en gezondheid van gasten en personeel wel degelijk "de hoogste prioriteit" heeft. "Zo is er desinfectiemiddel beschikbaar en wordt aan bezoekers gevraagd of ze afstand willen houden en een mond- en neusmasker willen dragen."

Complex
Hoe kon het dan toch misgaan? "In het weekend van 15 augustus steeg het bezoekersaantal, wat heeft geleid tot complexere situaties", zegt een woordvoerder. "Dat hebben we na afloop onmiddellijk geëvalueerd." Hij benadrukt dat de maximumcapaciteit van het park niet overschreden werd.

Zoomarine bestaat uit dierenshows, een waterpark en enkele attracties, waaronder een waterbaan en twee achtbanen. Het park is eigendom van het Mexicaanse bedrijf Dolphin Discovery. In Portugal staat een gelijknamig park met een andere eigenaar, namelijk Mundo Aquático.



Meer Zoomarine
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be