Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Video: nieuwe lanceerachtbaan Energylandia maakt testritten

23-08-2020, 10.34 uur

Een sensationele nieuwe rollercoaster in het Poolse pretpark Energylandia wordt getest. Op videobeelden van YouTube-kanaal Holiday Park Zator, gefilmd met behulp van een drone, is te zien hoe lanceerachtbaan Abyssus proefritten maakt. De attractie is onderdeel van het nieuwe themagebied Aqualantis.

Abyssus - met twee lanceringen en vier inversies - is 38,5 meter hoog en ruim 1300 meter lang. De topsnelheid bedraagt zo'n 100 kilometer per uur. Themadeel Aqualantis heeft een Nederlands tintje: de achtbaan komt uit de fabriek van het Limburgse bedrijf Vekoma, terwijl de omgeving ontworpen werd door Jora Vision uit Zuid-Holland.

Naast de lanceerachtbaan bestaat het gebied uit een disk'o coaster, een boomerang coaster, een boottocht, een interactieve waterattractie, een duikshow, een restaurant en een souvenirwinkel. Eigenlijk had de opening deze zomer moeten plaatsvinden. Door de coronacrisis is dat moment uitgesteld tot 2021.

Californië
Dankzij Abyssus en de nog naamloze boomerang coaster komt het totale aantal achtbanen in Energylandia op maar liefst zeventien stuks. Geen enkel ander pretpark in Europa heeft er meer. Wereldwijd moet Energylandia alleen Six Flags Magic Mountain in de Amerikaanse staat Californië voor laten gaan, met negentien verschillende coasters.Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be