Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Nederlander fietst negenhonderd kilometer voor nieuwe achtbaan

18-08-2020, 17.52 uur | Reacties

Kaj de Vries heeft wel héél veel over voor rollercoasters. De Nederlander fietste onlangs negenhonderd kilometer door Denemarken om een nieuwe achtbaan te kunnen uitproberen. Zijn tocht begon in het zuidelijk gelegen Højer en eindigde in het pretpark Fårup Sommerland, waar hij de 24 meter hoge boomerang coaster Saven bereed.

De Vries werkt als technisch ingenieur voor de Nederlandse fabrikant Vekoma, die Saven heeft gebouwd. Hij was dus nauw betrokken bij de ontwikkeling van de familieachtbaan, waarin bezoekers de 238 meter lange track zowel voor- als achteruit afleggen.

Voor de ingenieur was de fietsvakantie een mooie gelegenheid om het eindresultaat te gaan bewonderen. De tiendaagse toer voerde hem over verharde en onverharde wegen langs bossen, stranden en vissersdorpjes. "De hete zomer maakte de route nog moeilijker, maar de zon zorgde ook voor mooie uitzichten", aldus De Vries.

Passie
Hij spreekt over "een geweldige belevenis". "En wat de fietstoer natuurlijk compleet maakte, is de combinatie met mijn werk en mijn passie: achtbanen." Saven haalt een topsnelheid van 60 kilometer per uur. Het is de zevende coaster in het Deense pretpark.

Meer Fårup Sommerland