Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Magic Park Land

Bezoekers Frans pretpark zitten uren vast in achtbaan

20-08-2020, 17.32 uurBeeld: @Pompiers_13

Acht bezoekers van het Zuid-Franse pretpark Magic Park Land hebben afgelopen zondag angstige uurtjes beleefd. Ze kwamen vast te zitten in de achtbaan Strom. De brandweer moest eraan te pas om de onfortuinlijke passagiers te redden.

Rond 15.00 uur viel een treintje van de familieachtbaan Strom op 9 meter hoogte stil. Waarom dat gebeurde is nog onduidelijk. Het pretpark kon de bezoekers niet zelf bevrijden en riep de hulp in van de lokale brandweer, die met twintig man uitrukte.

Een speciale GRIMP-eenheid, gespecialiseerd in reddingsoperaties, wist de gasten uiteindelijk veilig op de grond te krijgen. Ze kwamen met de schrik vrij: niemand raakte gewond. De operatie nam volgens lokale media enkele uren in beslag.

Italiaans
Strom opende in 2015 en is één van de drie achtbanen in Magic Park Land. De coaster van de Italiaanse fabrikant Pinfari is 11 meter hoog, 325 meter lang en haalt een topsnelheid van 45 kilometer per uur.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be