Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Magic Park Land

Bezoekers Frans pretpark zitten uren vast in achtbaan

20-08-2020, 17.32 uur | ReactiesBeeld: @Pompiers_13

Acht bezoekers van het Zuid-Franse pretpark Magic Park Land hebben afgelopen zondag angstige uurtjes beleefd. Ze kwamen vast te zitten in de achtbaan Strom. De brandweer moest eraan te pas om de onfortuinlijke passagiers te redden.

Rond 15.00 uur viel een treintje van de familieachtbaan Strom op negen meter hoogte stil. Waarom dat gebeurde is nog onduidelijk. Het pretpark kon de bezoekers niet zelf bevrijden en riep de hulp in van de lokale brandweer, die met twintig man uitrukte.

Een speciale GRIMP-eenheid, gespecialiseerd in reddingsoperaties, wist de gasten uiteindelijk veilig op de grond te krijgen. Ze kwamen met de schrik vrij: niemand raakte gewond. De operatie nam volgens lokale media enkele uren in beslag.

Italiaans
Strom opende in 2015 en is één van de drie achtbanen in Magic Park Land. De coaster van de Italiaanse fabrikant Pinfari is 11 meter hoog, 325 meter lang en haalt een topsnelheid van 45 kilometer per uur.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be