Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Geen Halloween in Drents pretpark: 'We zoeken de problemen niet op'

18-08-2020, 14.00 uur

Het Drentse attractiepark Drouwenerzand kiest ervoor om dit jaar geen Halloween te vieren. Hoewel de griezelfestiviteiten in het park al jaren veel bezoekers lokken, heeft de directie besloten om de activiteiten komend najaar niet door te laten gaan. In coronatijd zou dat niet verantwoord zijn.

Het horrorevenement van Drouwenerzand is "voor de meeste gasten in de regio inmiddels een begrip geworden", aldus algemeen directeur Bert van der Linde. 2020 gaat echter de boeken in als een jaar zonder Halloween in Drouwenerzand. "Halloween is prachtig, maar gezondheid komt eerst voor ons."

Van der Linde hoopt dat bezoekers begrip zullen hebben voor de beslissing. "Bij Halloween is het niet goed mogelijk om bijvoorbeeld de anderhalve meter tot griezels te hanteren. We zoeken de problemen niet op." De directeur heeft nu al "grootste plannen" voor Halloween in 2021, zegt hij.

All-you-can-eat
Drouwenerzand blijft open tot en met zondag 25 oktober, inclusief het gebruikelijke all-you-can-eat-concept. Andere Nederlandse pretparken, zoals Walibi Holland en Toverland, zijn vooralsnog niet van plan om Halloween te schrappen. Wel wordt het programma aangepast om te kunnen voldoen aan de coronaregels.

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be