Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Ministerie: geen negatief reisadvies voor Disneyland Paris

17-08-2020, 21.56 uur

Het negatieve reisadvies voor de regio Parijs geldt voorlopig niet voor Disneyland Paris. Dat bevestigt een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan Looopings. Afgelopen weekend werd bekend dat het reisadvies voor de Franse hoofdstad is aangescherpt.

In Parijs geldt nu code oranje. Dat houdt in dat niet-noodzakelijke reizen sterk worden afgeraden vanwege gezondheidsrisico's. Het aantal coronabesmettingen in de regio neemt toe. Bovendien adviseert de Nederlandse overheid dringend om na terugkomst veertien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Disneyland Paris ligt op zo'n 30 kilometer van het centrum van Parijs; buiten het oranje gebied. Het ministerie benadrukt dat het aangescherpte reisadvies wel geldt voor Nederlanders die met een tussenstop in Parijs naar Disneyland reizen. "Dan geldt het dringende advies om na terugkomst veertien dagen in thuisquarantaine te gaan."

Thalys
Disneyland Paris werd op 15 juli heropend voor publiek, na een maandenlange sluiting vanwege de coronacrisis. Naar verwachting is de Thalys-treinverbinding tussen Nederland en het Disney-resort in ieder geval tot half december niet actief.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be