Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Twintig coronapatiënten waren in de Efteling: GGD maakt zich geen zorgen

14-08-2020, 09.55 uur | ReactiesBeeld: Rob Aerts

Twintig personen die de afgelopen drie weken in de Efteling waren, werden kort daarna positief getest op corona. Dat heeft de GGD becijferd. Toch is er nog geen reden voor paniek, vindt de gezondheidsdienst. Het is namelijk niet geheel duidelijk waar deze mensen de besmetting hebben opgelopen.

"Als iemand bijvoorbeeld aangeeft: ik ben in die periode naar de Efteling geweest, heb een café bezocht en ben op een feestje geweest dan kun je niet zeggen waar de bron zit", meldt een GGD-woordvoerder aan de Brabantse dagbladen BD en BN DeStem.

Vorige week kwam al aan het licht dat zes Efteling-bezoekers uit de regio Midden-Brabant na afloop van een dagje uit corona bleken te hebben. Ook toen was er volgens de GGD geen directe aanleiding om het attractiepark te zien als bron van de besmettingen.

Niet alarmerend
Het kabinet heeft aangekondigd dat pretparken en andere toeristische attracties maximaal twee weken gesloten kunnen worden als daar meerdere coronabesmettingen plaatsvinden. De GGD vindt het aantal besmette personen in de Efteling, waar in coronatijd ruim 15.000 bezoekers tegelijk aanwezig zijn, echter niet alarmerend genoeg.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be