Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Billund Resort

Legoland ontslaat één op de vijf vaste medewerkers

14-08-2020, 16.05 uur

De coronacrisis trekt ook in Denemarken diepe sporen. Legoland Billund ontslaat 45 van de 250 vaste medewerkers. Bijna 20 procent van het vaste personeel van het bekende attractiepark moet dus op zoek naar een andere baan, melden Deense media.

Het nieuwe seizoen zou in Billund op 28 maart beginnen, maar door de coronamaatregelen ging Legoland uiteindelijk pas op 6 juni open. Het park mocht toen 1500 gasten per dag toelaten, terwijl dat er normaal 15.000 zijn.

Inmiddels is de capaciteit omhoog geschroefd, maar de oude bezoekersaantallen worden nog lang niet gehaald. Omdat ook de toekomstverwachting zeer onzeker is, heeft Legoland geen andere keuze dan een groot deel van het personeel naar huis te sturen, aldus directeur Christian Woller.

Hotels
De ontslagen vallen zowel in het park zelf als in de hotels. Woller spreekt van een zeer trieste dag. Het ging vóór de coronacrisis ook al niet goed met Legoland Billund. In 2019 noteerde het park een winst van omgerekend 1,1 miljoen euro. Dat was het slechtste resultaat sinds 2010.

Legoland is niet het eerste Deense pretpark dat drastische maatregelen neemt om de coronatijd te overleven. In juni ontsloeg Tivoli Gardens al 233 medewerkers.

Meer Legoland Billund Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be