Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mont Mosan

Ophef over zeeleeuwen die bootje voortrekken in Belgisch dierenpark

12-08-2020, 20.13 uur | Reacties

Een video uit het Belgische dierenpark Mont Mosan zorgt voor een heel wat commotie op social media. Op beelden is te zien hoe kinderen in een bootje zitten dat wordt voortgetrokken door twee echte zeeleeuwen met een koord op hun nek. Volgens dierenrechtenorganisatie C'est Assez gaat het om dierenmishandeling.

De club vraagt iedereen op om een verontwaardigde reactie achter te laten op de Facebook-pagina van het park. "Ik ben diep teleurgesteld en geschokt om een attractie te zien waarbij zeeleeuwen kinderen moeten voorttrekken", luidt de standaardtekst. "Ik vraag u om zo snel mogelijk een einde te maken aan dit soort activiteiten. Zeeleeuwen zijn gevoelige wezens."

Aan de oproep wordt massaal gehoor gegeven. Inmiddels is het filmpje honderdduizenden keren bekeken. Het park beweert dat er eigenlijk niks aan de hand is. In een reactie laat men weten dat de zeeleeuwen zelf mogen kiezen of ze de boot voorttrekken. Ze zouden er op elk moment weer mee kunnen stoppen.

Meer Mont Mosan
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be